Wat moet ik doen ingeval van storing 715 / 716?

Warmtepomp Gepubliceerd op: 16-02-2023

1. Controleer de gewenste warmtepompwaarden

Controleer of de ingestelde waarden – gewenste waarde van warm water en stooklijninstellingen – niet buiten de toepassingsgrenzen van de Alpha Innotec warmtepomp liggen. De toepassingsgrenzen van het toestel vindt u op het typeplaatje (zie afbeelding hieronder).

lightbox image

2. Zijn alle afsluiters geopend? Is nl. noodzakelijk voor goede werking van de warmtepomp

Controleer of alle noodzakelijke afsluiters open staan. Anders is er geen debiet – hoeveelheid water die per tijdseenheid een bepaald punt passeert -  waardoor de warmtepomp zichzelf uitschakelt via storing. Raadpleeg uw installateur als de afsluiters allemaal open staan en de warmtepomp nog steeds in storing staat (zie afbeelding)

lightbox image

3. Is de warmtepomp luchtvrij/ontlucht?

Hoort u tijdens het draaien van de circulatiepomp klotsende geluiden, moet de warmtepomp mogelijk ontlucht worden. Om de werking van de circulatiepomp(en) te controleren kunt u ze via de warmtepompregelaar afzonderlijk aansturen: (zie tevens nevenstaande afbeeldingen)

- Activeer het donkere scherm rechtsboven op de kap van de warmtepomp door het indrukken van de grote grijze knop.
- Het scherm wordt blauw en onderin het scherm worden 4 icoontjes zichtbaar (info, radiator, kraan en moersleutel)
- Draai de knop 4 klikken naar rechts, u staat dan op het icoontje ‘moersleutel’: dit is voor ‘Service’
- Scroll (door de knop naar rechts door te draaien) naar ‘Instelling’
- Druk de grijze knop weer in; nu worden er 5 opties zichtbaar: Temperaturen, Prioriteiten, Systeeminstelling, Systeem ontluchten, Parameters IBN instell., Circulatiepomp draait
- Scroll (door de knop naar rechts door te draaien) naar ‘Systeem ontluchten’
- Druk op de grote grijze knop; u ziet wederom 6 opties: HUP, ZUP, BUP, Ventilator BOSUP, MA1,   MZ1
- Scroll naar de betreffende pomp ‘HUP’ en plaats in het hokje erachter een vinkje

Na deze actie draait de geselecteerde pomp direct.

Als de circulatiepompen zijn geactiveerd, start het ontluchtingsprogramma direct nadat de instellingen zijn opgeslagen. Dit programma wordt telkens na 1 uur gepauzeerd, gedurende 5 minuten, en wordt vervolgens automatisch voortgezet totdat alle lucht uit het systeem is verwijderd.

lightbox image